22.07.2008. / 17:42

Autor: Hrvoje Šimičević

'Psihoenergoterapeut'

Suradnici: Nismo znali da je dr. Dabić zapravo Karadžić

"Dolazio je i komunicirao osobno sa mnom i ne mogu vjerovati da ja nisam uopće primijetio nikakvu sličnost, ni na kraj pameti mi nije bilo da se radi o Karadžiću. Nikad nismo pričali o politici", kazao je Goran Kojić, urednik časopisa Zdrav život

"On se pojavljivao na skupovima alternative i čovjek se predstavljao kao psihoenergoterapeut. Nismo znali da je riječ o Radovanu Karadžiću", kazali su dojučerašnji suradnici i kolege uhićenog haškog bjegunca. Dok se skrivao, Karadžić je imao lažno ime te je kao doktor Dragan David Dabić pisao članke u stručnom časopisu specijaliziranom za alternativnu medicinu.

"Dolazio je i komunicirao osobno sa mnom i ne mogu vjerovati da ja nisam uopće primijetio nikakvu sličnost, ni na kraj pameti mi nije bilo da se radi o Karadžiću. Nikad nismo pričali o politici", kazao je Goran Kojić, urednik časopisa Zdrav život, za kojeg je Karadžić besplatno pisao stručne tekstove.

Međutim, od samog početka, kazao je Kojić, nešto mu je bilo sumnjivo kod 'doktora Dabića'. "Nije imao sa sobom nikakve dokumente, pa tako ni dokumentaciju da je zaista doktor, neuropsihijatar. Ispričao mi je da se rastao od žene u Americi te da mu je ona tamo oduzela sve papire" istaknuo je Kojić.

Radikalna struja pravoslavne crkve: Karadžićev zaštitnik Amfilohije

Karadžića u pritvoru posjetio brat

Kazao je kako se Dragan Dabić, odnosno Karadžić, pojavljivao na skupovima alternative gdje se predstavljao kao psihoenergoterapeut. Kako kaže, u prvom mu je susretu Karadžić ponudio tekst, kojeg je u svom časopisu objavio, ističući kako se radi o jako dobrom radu. Poslije je u organizaciji časopisa održavao i predavanja. Na službenim internet stranicama Centra za kulturu Smederevo stoji kako je Dabić 12. travnja u Općinskom društvu za borbu protiv raka u Somboru održao predavanje na temu "Istost tihovanja i meditacije".

Karadžić je rabeći lažno ime također sudjelovao i u akciji Pokreta za zdraviju Srbiju "Zdrav život je sretan život", i to kao neuropsihijatar, kazala je u izjavi za B92 predsjednica Društva za borbu protiv raka iz Sombora Đerđi Sarić. Za ovu je udrugu Karadžić u travnju održao predavanje na temu "Istost tihovanja i meditacije".Osoba pod imenom Dragan Dabić ne postoji u registru Lječničke komore u državnoj ili pak privatnoj praksi, kazao je pak ministar zdravstva Srbije Tomica Milosavljević.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika