23.07.2008. / 09:29

Autor: Hrvoje Šimičević

Ošišali ga i obrijali

Karadžića otkrio telefonski razgovor s rođakom

Financial Times je objavio kako su u hvatanju Karadžića sudjelovale američka i britanska tajna služba, u suradnji sa srpskim obavještajcima

Posljednje tri godine Radovan Karadžić skrivao se u Beogradu, a uhićen je nakon što ga je odao razgovor s jednim od rođaka kojeg je Sigurnosno-informativna agencija (BIA) prisluškivala , izjavio je za Fox televiziju Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić.

"Nitko od ljudi s kojima je on kontaktirao u posljednje tri godine, a koji se nalaze u Beogradu, nisu znali da je u pitanju Karadžić", kazao je Vujačić, ističući kako ga ni on ne bi prepoznao. Prema riječima Vujačuća, Karadžića je prisluškivajnem telefona BIA locirala prije 20 do 25 dana. Potom su ga počeli pratiti. "On je vidio da ga prate, izlazio je u grad, išao u kino", istaknuo je Vujačić.

Za prethodnog direktora, koji je nedavno smijenjen, Vujačić je rekao kako je zasigurno imao više informacija od sadašnjeg. Ali, dodao je, zajedno s bivšim premijerom on je te informacije amortizirao i predstavljao to kao domoljbni čin. Sigurnosno-informativna agencija Karadžiću je uzela laptop, a u zatvoru su ga u međuvremenu ošišali i obrijali.

Karadžić živio u Beogradu i bavio se alternativnom medicinom

Financial Times je objavio kako su u hvatanju Karadžića sudjelovale američka i britanska tajna služba, u suradnji sa srpskim obavještajcima. Bivši vođa bosanskih Srba pred sudom će se braniti šutnjom, a pred haškim tužiteljstvom će 'sve reći', kazao je Vujačić, ne precizirajući o čemu će Karadžić govoriti. "Ja ne znam što će on reći u Haagu. Ne znam koliko bi to bilo opasno za te ljude", odgovorio je Vujačić na pitanje hoće li Karadžić u Tribunalu reći tko je sve u Beogradu skrivao informacije o njegovu kretanju.

S druge strane, Bošnjački časnik za vezu s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju Amir Ahmić kazao je da je uhićenje Stojana Župljanina, kao i rad Obavještajne službe BiH uvelike pomoglo u hvatanju Karadžića. "Uhićenjem Stojana Župljanina otvoren je put do uhićenja Radovana Karadžića",kazao je Ahmić.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika