23.07.2008. / 17:52

Autor: Petra Horvat

Slučaj Laptalo

SPH: Tužit ćemo Čička zbog teksta u 'Jutarnjem listu'

Sindikat pomoraca Hrvatske tražit će da Čičak sudu podastre imena na koja se poziva u tekstu o Laptalu, a zbog presude, koju su ocijenili nepravednom, pozivaju na bojkot grčkog tržišta

Izvršni odbor Sindikata pomoraca Hrvatske (SPH) na današnjem je sastanku u Dubrovniku, čija je tema bio slučaj broda "Coral sea" i dubrovačkog kapetana Kriste Laptala, istaknuo kako će Sindikat zbog teksta u "Jutarnjem listu" tužiti Ivana Zvonimira Čička, te tražiti njegovu ispriku ili da sudu podastre imena na koja se poziva u tekstu o Laptalu. Tužbu protiv Čička ranije je najavila i obitelj kapetana Laptala.

Sudionici sastanka presudu kapetanu Laptalu ocijenili su nepravednom i nepoštenom i naglasili su kako je presuda donesena bez ijednog dokaza. Sindikat je istaknuo kako su u sklopu aktivnosti u pružanju potpore kapetanu Laptalu zatražili primanje kod premijera Ive Sanadera kojeg planiraju zamoliti da djeluje prema svom grčkom kolegi i grčkoj Vladi. Predrag Brazzaduro, tajnik Sindikata, naveo je primjer kako je za iznošenje zadnje riječi obrane glavni sudac napustio sudnicu, što je presedan.

Članovi sindikata najavili su i bojkot grčkog tržišta koji će predložiti svim gospodarstvenicima, a za sutra navečer je najavljen skup potpore kapetanu Laptalu kao i konferencija za novinare na kojoj će osim članova Sindikata govoriti i gradonačelnica Dubravka Šuica.

Jandroković u Grčkoj zbog Laptala

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika