25.07.2008. / 12:39

Autor: Nina Tomljanović

Ubojica s podebljim dosjeom

Tomičića ubio Miroslav Jeleč koji ima 50-tak kaznenih djela

Prema riječima policije, motiv ubojstava još uvijek nije utvrđen, no navodno su se žrtva i ubojica poznavali ali se ne zna u kakvim su bili odnosima

Miroslav Jeleč (31) ubojica Tvrtka Tomčića (47), jednog od optuženika na suđenju tzv. zločinačkoj organizaciji, od prije je poznat policiji po 50-tak kaznenih djela, od razbojstvava, zlouporaba droga, teških krađa, dovođenja u opasnost do nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Prema riječima policije, motiv ubojstava još uvijek nije utvrđen, no navodno su se žrtva i ubojica poznavali ali se ne zna u kakvim su bili odnosima.

Ubojstvo se desilo oko 3, 45 sati kada je Jeleč ušao u narodnjački klub Diogeneš u Gajnicama te prišao Tomičiću koji je bio u društvu prijatelja. U njega je ispalio više hitaca iz automatske puške kalašnjikov.

Ubojica je počeo bježati a konobarica je odmah pozvala policiju. Ispred kluba je zaustavio vozača osobnog automobila "alfa romeo" koji je slučajno prolazio i natjerao ga da izađe iz vozila kojim je pobjegao na Samoborsku cestu. Osim za ubojstvo, osumnjičeni će biti prijavljen i zbog razbojstva nad vozačem "alfe".

Ubrzo ga je sustigla policija i prepriječila mu put. Jeleč je potom pobjegao i sakrio u grmlje, a torbu s oružjem je bacio pokraj. Nešto kasnije je otkriven, uhićen i odveden na kriminalističku obradu.

Tvrtko Tomičić zvan Tvrdi rođen je u Zagrebu. Otac je troje djece, predstavljao se kao privatni poduzetnik, a jedan je od onih iz skupine koji nisu odslužili vojsku. Prijavljen je potkraj 1995. da je pokušao ubiti Ivicu Črtalića te da je s Damirom Džebom, početkom 1996. pokušao ubiti Željka Šobota. Njemački Interpol evidentirao ga je zbog zloporabe droga, a nizozemski ga sumnjiči za ubojstvo.

Tomičić je policiji bio poznat za desetak kaznenih djela, uključujući pokušaj ubojstva, razbojstvo, iznudu i nasilničko ponašanje.

Javnosti je pak najpoznatijii po tome da je zajedno s Nikicom Jelavićem i još nekoliko osoba bio optužen za udruživanje u tzv. zločinačku organizaciju. Postupak je završio tako da su svi oslobođeni optužbi, no zbog pokušaja ubojstva Željka Šobota, Tomčić je osuđen na tri godine zatvora.

Imao je veze i sa izgredom u jarunskom klubu 2006. godine kada je ozlijeđen Goran Zorić. Zorić je tukao Tomičića koji je ležao na podu pa je Tomičić u ležećem položaju ispalio prema Zoriću nekoliko hitaca i pogodio ga u obje noge. Bio je osumnjičen i za pokušaj iznude 15.000 eura od jednog 48-godišnjaka, a 2004. je zatečen u kokainskoj seansi u Zaprešiću. S njim su bile dvije djevojke i četiri muškarca te je bio naoružan.

Prošle godine u listopadu, u zadarskom narodnjačkom klubu Papilon, Tomičić je vatrenim oružjem prijetio 49-godišnjem vlasniku te ga udario oružjem i lakše ozlijedio.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika