25.07.2008. / 09:01

Autor: Nina Tomljanović

Lisabonski ugovor

Češka i Poljska dijele suprotna stajališta

I Klaus i Kaczynski su ustrajni u svojim stajalištima što se Lisabonskog ugovora tiče. "Nismo pokušavali jedan drugog uvjeriti u suprotno. Jasno smo dali do znanja da svoja stajališta ne možemo promijeniti", rekao je češki predsjednik Klaus

Češki predsjednik Vaclav Klaus jučer je tijekom sastanka sa poljskim predsjednikom Lechom Kaczynskiem izjavio kako je oštri protivnik Lisabonskog ugovora te da ga smatra pogreškom. "Lisabonski ugovor smatram pogreškom, lošom stvari za Europu", rekao je Klaus.

S druge strane poljski predsjednik Lech Kaczynski, ne želi priječiti europski proces. "Ja potvrđujem svoje stajalište da taj ugovor bez Irske ne postoji, no Poljska ne želi biti nikakva prepreka tom procesu", kazao je Kaczynski.

I Klaus i Kaczynski su ustrajni u svojim stajalištima što se Lisabonskog ugovora tiče. "Nismo pokušavali jedan drugog uvjeriti u suprotno. Jasno smo dali do znanja da svoja stajališta ne možemo promijeniti", rekao je češki predsjednik Klaus.

Kako je rekao, bez promjene irskog rezultata referenduma uzaludno je uopće i govoriti o Lisabonskom ugovoru.

Nakon Francuske čije predsjedanje Europskom unijom završava u siječnju 2009. godine, sljedeća zemlja koja preuzima tu funkciju je Češka.

Vezane vijesti

Dogovor vrha Europske unije: Promjena Lisabonskog sporazuma i zaštita eura

Dogovor vrha Europske unije: Promjena Lisabonskog sporazuma i zaštita eura

Šefovi država i vlada zemalja članica EU-a dogovorili su promjene Lisabonskog sporazuma. Time se stvara trajni krizni mehanizam, kojeg će moći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika