25.07.2008. / 11:25

Autor: Nina Tomljanović

Nakon Karadžićeva uhićenja

Tadić, Ljajić, Vukičević i Dačić primili prijetnje

Beogradski Blic piše kako je prvi poziv uslijedio neposredno nakon konferencije za novinare na kojoj je potvrđeno da je uhićen jedan od najtraženijih haških bjegunaca Radovan Karadžić

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, ministar policije Ivan Dačić, predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa haškim sudom Rasim Ljajić i tužioc za ratne zločine Vladimir Vukičević primili su niz prijetnji u obliku pisma i telefonskih poziva, piše beogradski Blic.

Kabinet predsjednika Tadića nije želio iznositi nikakve detalje prijetnji, a informaciju su čak odbili potvrditi ili demantirati. Neke od najblažih poruka koje je Vukičević primio su: "Gotov si", "Bomba ti je ispod auta", a pristigle su u zgradu Specijalnog suda za ratne zločine. Najradikalnije i najozbiljnije prijetnje primio je Ljajić. Kako piše Blic, primio je poruke tipa: "Završit ćeš kao Đinđić", "Za početak ćemo pucat u koljena", a osim što prijetnje prima pismeno, telefonske linije u njegovu uredu su neprestano blokirane pozivima s porukama: "Mi ga čekamo. Iako smo u inozemstvu", "Naši ljudi su tu".

Beogradski Blic piše kako je prvi poziv uslijedio neposredno nakon konferencije za novinare na kojoj je potvrđeno da je uhićen jedan od najtraženijih haških bjegunaca Radovan Karadžić.

Prvi poziv primila je tajnica Rasima Ljajića koja je kada se javila iz telefonske slušalice čula guslanje. Zatim se javio netko, predstavivši se kao Milovanović, načelnik policije Sjenice koji je Ljajićevoj tajnici rekao da poruči svom šefu da mu je rođak prebijen. Prema neslužbenim informacijama Blica, poziv Milanovića nije bio kako je rekao iz Sjenice, već iz Banije u Hrvatskoj.

Policija i Sigurnosno-informativna agencija (BIA) pojačale su mjere sigurnosti oko predsjednika Srbije Tadića i ostalih dužnosnika.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika