26.07.2008. / 13:34

Autor: Petra Horvat

Podgorica

Ilija Brčić: Spreman sam na suđenje u Hrvatskoj

Crnogorski oficir tvrdi kako nije prekršio običaje ratovanja, za što ga optužuje hrvatsko pravosuđe

CrnogorskI oficir Ilija Brčić kazao je nakon dolaska u Podgoricu kako nije kriv za ono što ga se tereti, te kako je spreman na suočavanje pred hrvatskim pravosuđem, u mogućem obnovljenom postupku. Brčić je iz Rima u Podgoricu doputovao u petak, kada je za Televiziju Crne Gore izjavio kako ima povjerenje u sadašnje hrvatsko sudstvo.

Crnogorskog je oficira splitski Županijski sud 1993. godine u odsutnosti osudio na 15 godina zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva. Brčić je do sada bio u ekstradicijskom pritvoru, nakon što je uhićen u Rimu u studenom 2007. kada je kao član vojnog izaslanstva Crne Gore u Italiju doputovao na poziv NATO-a. Talijanske su vlasti u četvrtak odbile zahtjev hrvatskih vlasti da bude izručen hrvatskom pravosuđu.

Marica Šćepanović, predsjednica splitskog Županijskog suda, izjavila je za crnogorski radio Antena M kako izrečena presuda ostaje na snazi. Izjavila je i kako splitski sud nije dobio presudu talijanskog suda, te kako je jedna stvar odbijanje zahtjeva za izručenjem, dok je oslobađanje od optužbe i krivnje potpuno druga stvar.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika