26.07.2008. / 14:29

Autor: Petra Horvat

Sumnja u korupciju

Ana Lovrin: USKOK istražuje Rončevića

Ministrica je potkraj lipnja u Bruxelless poslala sve revidirane programe za reformu pravosuđa i borbu protiv korupcije, a prije jeseni neće biti povratnih reakcija

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin izjavila je kako USKOK provjerava Berislava Rončevića zbog slučaja kupnje 39 vojnih kamiona plaćenih 34,4 milijuna kuna, koji su kupljeni neposrednom pogodbom dok je Rončević bio ministar obrane. Na ispitivanju zakonitosti te kupovine već četiri godine inzistira predsjednik Mesić, za kojeg je u intervjuu za Jutarnji list,  Ana Lovrin izjavila kako smatra da je njegova dužnost da upozori na nepravilnosti, 'ukoliko ih uoči.' "Ustrojeni su mehanizmi i postoje tijela koja veoma lako mogu utvrditi je li postupak bio proveden sukladno Zakonu o javnoj nabavi ili nije", optimistično je izjavila ministrica.

Ministrica je istaknula i kako je ova Vlada prva donijela antikorupcijski plan koji je imao mjere, nositelje i rokove, i koji se sustavno provodio. Dodala je i kako bi u slučaju istrage zbog sumnje u korupciju, kada se radi o državnim i pravosudnim dužnosnicima, kriteriji trebali biti stroži nego za obićnog građanina. Izjavila je i kako smatra da treba jačati svijest ljudi koji obavljaju javne dužnosti da na njima nisu radi vlastite dobrobiti, već u službi građana. Dodala je i kako se Vlada, sva tijela i institucije, te građani trebaju zajedničkim snagama boriti protiv korupcije.

Ministrica se osvrnula i na Karadžićevo uhićenje, a vijest o tome je dočekala u Sarajevu gdje je potpisan Protokol o suradnji ministarstava, a kaže kako su Sarajlije mirno i radosno dočekale vijest o uhićenju haškog bjegunca. "Očekujem i uhićenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića", rekla je ministrica.

Ana Lovrin istaknula je kako je zadovoljna nedavnim uhićenjem napadača na Igora Rađenovića, a istaknula je i kako vjeruje da će policija riješiti i slučaj premlačivanja novinara Miljuša.



Vezane vijesti

Vandoren hrabri Miljenića

Vandoren hrabri Miljenića

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić i veleposlanik EU-a Paul Vandoren susreli su se danas u sklopu svojih redovitih sastanaka vezano za monitoring… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika