26.07.2008. / 14:37

Autor: Hrvoje Šimičević

Američki časopis Time:

Blanka među 100 najsportaša

Time u opisu Blanke Vlašić ističe kako se radi o nedodirljivoj sportaša u svojoj disciplini, te kako se, s obzirom na uspješnu sezonu, sve više približava visini svjetskog rekorda

Ugledni američki časopis Time u prigodi nadolazećih Olimpijskih igara napravio je popis stotinu najvećih sportaša, u kojem se nalazi i hrvatska visašica Blanka Vlašić. Vlašić je stavljena na 90. mjesto popisa, kojeg predvodi američki košarkaš LeBron James.

“Nakon osobnog i nacionalnog rekorda (204 centimetra) preskočenog u Dohi svibnja prošle godine, te sjajnih 207 u kolovozu iste godine, Blanka se sve više približava sanjanoj visini svjetskog rekorda: 210 centimetara”, stoji u kratkom opisu splićanke, koju su čitateljima predstavili kao nedodirljivu u svojoj disciplini, ističući kako je ime dobila po po marokanskom gradu Casablanci.

Na drugom i tećem mjestu liste nalaze se plivači Dara Torres i Michael Phelps, a nakon njih slijede kineski preponaš Liu Xiang, te njegov sunarodnjak, košarkaš Yao Ming. Potom slijede Allyson Felix (SAD), gimnastičarka Shawn Johnson (SAD), desetobojac Roman Šebrle (Češka), skakačica u vodu Guo Jingjing (Kina) i, na desetom mjestu, sprinter Tyson Gay. Odmah iza njega slijede Asafa Powell i Usain Bolt.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika