27.07.2008. / 13:12

Autor: Petra Horvat

Moguća nova uhićenja

Karadžićevom nećaku prijeti zatvor jer je skrivao strica

Dragan Karadžić javno je priznao kako je sve ove godine bio u kontaktu sa stricem Radovanom, za kojeg tvrdi kako nije nije napuštao zemlju, te kako nije imao drugo ime osim Dragana Dabića

Draganu Karadžiću, sinu Luke Karadžića, prijeti dvije godine zatvora jer je javno priznao da je pet, šest godina skrivao svog strica, najtraženijeg haškog bjegunca Radovana Karadžića. Profesor beogradskog Pravnog fakulteta Milan Škuli tvrdi kako Draganov otac Luka, koji je najvjerojatnije znao gdje se Radovan krije, ne može odgovarati prema istom zakonu jer je najuži član obitelji. Škulić je naveo kako među članove najuže obitelji spadaju djed, otac, unuk, bračni ili izvanbračni partner, brat, sestra, usvojenik, usvojitelj, kao i bračni ili izvanbračni partneri nekoga od tih osoba, što znači da Dragan ne spada u kategoriju članova obitelji koji mogu biti oslobođeni od krivičnog progona.

"Neka dođu i privedu me. Ne bojim se, niti se kajem. Mislim da sam po zakonu, kao jedan od najužih članova obitelji imao pravo da ga neprijavim.", tvrdi Dragan Karadžić, koji je kazao i kako mu je stric Radovan ovih dana, od kako je pritvoren, priznao da je napravio grešku zbog koje je najvjerojatnije otkriven i uhićen. "Saša, napravi sam jednu grešku", navodno mu je rekao Radovan, no nije specifirao na što je mislio. Dragan Karadžić je ocijenio kako je to vjerojatno povezano sa liječenjem pacijenata, te kako su Radovanu, pošto je u posljednje vrijeme bio prilično eksponiran, možda prepoznali glas.

Nećak haškog bjegunca tvrdi kako njegova obitelj na beogradskim Palama nije bila u kontaktu s Radovanom Karadžićem.
"Jedini sam ja bio u kontaktu s Radovanom, a najviše smo kontaktirali preko mobilne mreže 062. Jedina veza između braće bila je razmjena poruka preko mene", tvrdi Dragan Karadžić koji je izjavio i kako je Novu godinu dočekao sa stricem. Istaknuo je i kako mediji plasiraju lažne informacije, te kako Radovan Karadžić, primjerice, nikada nije imao putovnicu, kako nije izlazio iz zemlje, te kako nikada nije imao neko drugo ime osim Dragana Dabića. "Što se tiče Mile Cicak, ona je bila samo njegova suradnica", tvrdi Dragan.

Točno je da smo komunicirali porukama, ali isključivo preko mog sina Dragana", tvrdi Radovanov brat Luka Karadžić, koji je dodao i kako sam nije htio kontaktirati s Radovanom jer je znao da ga prate tajne službe.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika