27.07.2008. / 15:04

Autor: Petra Horvat

Pupovac i Milanović:

'U Hrvatskoj ne može biti antifašista bez Srba i Hrvata'

Okupljeni su klicali i uzvikivali ime Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, koji je održao govor na obljetnici

Danas je u mjestu Srb, u ličkom dijelu zadarske županije, obilježena 67. obljetnica Dana ustanka naroda Like. Tradicionalno okupljanje organizirano je u suradnji Srpskog narodnog vijeća (SNV) i Saveza udruga Antifašističkih boraca i antifašista, a brojni uzvanici okupili su se kako bi se prisjetili dana kada su Srbi i Hrvati iz tog kraja digli ustanak protiv nacističkog okupatora i njegovih fašističkih pomagača.

Milorad Pupovac, predsjednik SNV-a, poseban je pozdrav uputio 6. ličkoj divizi, a istaknuo je da su partizani pronoslili slogu u slobodi. pupovac se založio protiv podjele u današnjoj Hrvatskoj, rekavši kako u njoj ne može biti antifašista bez Srba. "Pozivam narod da se i dogodine okupi na istom mjestu, pod obnovljenim spomenikom", rekao je Pupovac.

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, naglasio je kako nema hrvatskog antifašista bez Srba, kao što ga nema ni bez Hrvata.

Događaju su, uz Milanovića i Pupovca, nazočili i predsjednik Vlade RH Uzelac, saborska zastupnica SDP-a Ingrid Antičević-Marinović, te Jozo Radoš (HNS).

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika