27.07.2008. / 20:09

Autor: Petra Horvat

Dragan Karadžić:

'Radovan je slobodno putovao Europom'

Austrijske vlasti i dalje istražuju je li osoba koju su legitimirali u Beču Karadžić sa krivotvorenom putovnicom, ili stvarni Petar Glumac

Nećak Radovana Karadžića, Dragan Karadžić, danas je za talijanski list "Corriere della Sera" izjavio kako je haški optuženik za ratne zločine slobodno putovao Europom, te da je čak pratio utakmice talijanskih klubova Lazija i Intera dok su u njima igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković. Dragan Karadžić je rekao i da se sa svojim stricem tijekom posljednje dvije godine susretao u Beogradu, te da mu je davao novac i na druge načine pomagao u bijegu. Dragan nije želio odgovoriti gdje se s optuženim Karadžićem ranije susretao. Treći čovjek koji je sudjelovao u razgovoru , a čije ime talijanski list nije naveo, rekao je kako je Karadžić na ime Petra Glumca slobodno putovao Europom.

Glasnogovornik austrijskog ministarstva vanjskih poslova Rudolf Gollia danas je izjavio kako će austrijska policija provjeriti je li čovjek kojega je ispitala u Beču u svibnju 2007. godine bio Radovan Karadžić ili stvarni Petar Glumac.

U međuvremenu, srpskim se medijima javio 78-godišnji Petar Glumac iz vojvođanskog Banatskog Novog Sela koji tvrdi da ima dvojno hrvatsko i srpsko državljanstvo i da je u spornom razdoblju boravio u Beču. "Zasad nemamo nikakvu potvrdu srpskih vlasti o tome. Uspostavit ćemo vezu i s njima i s hrvatskim vlastima kako bi saznali jesmo li ispitali Radovana Karadžića s krivotvorenom putovnicom Petra Glumca, ili pravog Petra Glumca", rekao je Gollia.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika