28.07.2008. / 08:54

Autor: Hrvoje Šimičević

Jutarnji list

Ispričali se kapetanu Laptalu zbog teksta Ivana Zvonimira Čička

Jutarnji list je u isprici, koja je, dakle usljedila nakon što je dokazano kako Laptala Hrvatska policija nije pratila, te nakon prijetnji tužbom 'zbog izrečenih laži' od strane Laptalove obitelji, objavio kako je 'pogrešnom kon­teks­tu­a­li­zacijom, ili načinom na koji je shvaćen, sugerirana krivnja ka­pe­tana Laptala'

"Uredništvo Jutarnjeg lista žali ako je priča o po­­li­c­ij­skome lociranju i praćenju broda protumačena krivo, kao ap­­ri­orno okrivljivanje kapetana zbog tereta koji se na brodu na­lazi", dio je isprike objavljene u današnjem broju Jutarnjeg lista namjenjene kapetanu Kristi Laptalu, zbog teksta Ivana Zvonimira Čička koji je objavljen dan nakon presude u Partasu. Naime, nakon što su grčke vlasti osudile Laptala na 14 godina zatvora zbog navodnog krijumčarenja droge, Jutarnji je objavio tekst kako su Laptala duže vremena pratili i hrvatski obavještajci s namjerom da ga uhite zbog krijumčarenja.

U tekstu "I hrvatska policija pratila Laptala zbog droge", Čičak se pozvao na visokopozicionirani izvor ističući kako je Hrvatska policija zapravo ta koja je obrađivala Laptala, i to zajedno s Interpolom i nekim drugim službama. "Laptalo je uhićen u dogovoru s hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova. Ukratko, Laptala bi uhitila hrvatska policija da ga u dogovoru s našim policajcima i Interpolom nije uhapsila Grčka", dio je spornog teksta Ivana Zvonimira Čička, zbog kojeg su nekoliko dana nakon što je objavljen, članovi obitelji najavili podnošenje tužbe.

Također, stalni kolumnist Jutarnjeg lista Ivan Zvonimir Čičak, u tekstu je na kraju poentirao kako bi vjerojatno kazna za Laptala bila blaža da nije bilo pritiska na grčko pravosuđe od strane hrvatske politike. Međutim, prije nekoliko dana, nakon što je održan sastanak u Uredu Vlade na kojem su sudjelovali i predstavnici sindikata te drugi partneri Vlade, finalno je zaključeno kako Laptalo u nikakvom aspektu nije obrađivan od strane hrvatskih sigurnosnih i pravosudnih vlasti.

Također, Jutarnji list je u isprici, koja je, dakle usljedila nakon što je dokazano kako Laptala Hrvatska policija nije pratila, te nakon prijetnji tužbom 'zbog izrečenih laži', objavio kako je 'pogrešnom kon­teks­tu­a­li­zacijom, ili načinom na koji je shvaćen, sugerirana krivnja ka­pe­tana Laptala'. "U tom smislu ispričavamo se kapetanu Laptalu i njegovoj obi­­telji za izazvane neugodnosti, te se nadamo i vjerujemo da će u nastavku procesa kapetan Kristo Laptalo obraniti svoju nevinost", stoji na kraju 'isprike kapetanu i obitelji Laptalo', objavljene uz intervju koji je s kapetanom Laptalom napravljen telefonskim putem.

Vezane vijesti

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Građanima isprika, a Čičku mjesto kraj ogledala

Ministar Željko Jovanović ispričao se putem Facebooka građanima jer je Mamiću, Markoviću i Srebriću poručio da se uhvate za ruke, stanu pred ogledalo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika