29.07.2008. / 08:11

Autor: Nacionalova redakcija

Velika Gorica

Propast Piculine televizije

Prošlog tjedna propao je projekt SDP-ova gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule i njegova zamjenika, HNS-ovca Gorana Beusa, vezan uz osnivanje lokalne televizijske postaje koja je trebala poslužiti kao moćno oružje u predstojećoj kampanji za lokalne izbore.

Kako ističu Nacionalovi izvori, tandem Picula-Beus još je prije godinu dana raskinuo sve ugovore koje je velikogoričko poglavarstvo imalo s lokalnim medijima, optuživši ih da prekritično pišu o goričkoj gradskoj vlasti. Tada su smislili ideju osnivanja lokalne televizijske postaje, no nikad nisu ozbiljnije prionuli razrađivanju ideje, pa sve donedavno nisu ni znali da je za takav projekt potrebna koncesija koju oni još uopće nisu ni zatražili.

U međuvremenu, budući da u gradskom proračunu nema novca za zahtjevan projekt, Picula i Beus pokušali su uključiti riječki Novi list, čiji su čelnici isprva podržali osnivanje lokalne televizije, budući da na području Velike Gorice već izdaju tjedni oglasni list Moj grad. Kad je u četvrtak 24. srpnja Picula na sjednici gradskog poglavarstva ponosno obznanio da se ide u projekt televizije, nije ni znao da je u poglavarstvo tog jutra pristigla odbijenica Novog lista, jer su Riječani shvatili da je Picula očekivao da će oni investirati milijune kuna za potrebe osnivanja, što je nesigurna investicija u koju se nisu htjeli upustiti.

Uostalom, čak i da jesu, posve je izvjesno da bi Picula do lokalnih izbora teško stigao ishoditi koncesiju za televizijsku postaju koja je trebala veličati njegov lik i djelo.

Vezane vijesti

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Hrvatska neće rutinski ući u Europsku uniju

Ponedjeljak, 7. svibnja 2012.Beograd, jutro nakon europske izborne supernedjelje. Kao član promatračke misije Parlamentarne skupštine OESS-a… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika