29.07.2008. / 14:07

Autor: Petra Horvat

Općinski sud u Zadru

Stričak se pojavio, no suđenje je odgođeno

Rodbina stradalih u tragićnoj nesreći tvrdi kako se suđenje namjerno odugovlači

Miljenko Stričak, vozač tegljača optuženog da je prije dvije godine skrivio tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik, danas se pojavio na suđenju na Općinskom sudu u Zadru bez prisutstva odvjetnika, zbog čega je suđenje odgođeno za 18. kolovoza. Naime, njegovi odvjetnici Tanja Budimir i Željko Olujić na suđenje nisu došli jer su na godišnjem odmoru, pa je sudsko Vijeće Stričaku odlučilo dodijeliti branitelje po službenoj dužnosti.

Po istoj odluci odvjetnici koji se danas nisu pojavili na suđenju obvezni su nadoknaditi troškove novim Stričakovim odvjetnicima određenima po službenoj dužnosti.

"Optuženi Stričak je imao dva branitelja i ne mogu se obojica opravdavati godišnjim odmorima", kaže sudac Bitanga i dodaje da se barem jedan mogao pojaviti u sudnici. "Riječ je o zlouporabi procesnih ovlasti", ocijenio je.

Danas je trebao biti saslušan stručnjak za telekomunikacije, koji će pokušati otkriti je li Stričak u trenutku nesreće slao SMS poruke. Saša Pavličić, odvjetnik obitelji Kuhta, čije su kći i unuka poginule u nesreći, pred sudom je izjavio kako u svojoj dugogodišnjoj karijeri nije doživio tako dugotrajno suđenje za prometnu nesreću.

Suđenje je dosad odgađano nekoliko puta, što zbog promjene sudaca, što zbog Stričakovog nepojavljivanja na ročištima zbog zdravstvenih problema. Svaki je izostanak Stričak opravdao zdravstvenom dokumentacijom. Predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga izjavio je kako do kraja suđenja očekuje još dva do tri ročišta, a javnost je isključena iz procesa do izricanja presude.

Stričaka se tereti da je prije dvije godine neizravnom namjerom skrivio tešku prometnu nesreću u tunelu Ledenik na autocesti Split - Zagreb u kojoj su poginule dvije žene i njihovo dvoje djece. Također, Bitanga opovrgava tvrdnje rodbine stradalih da se suđenje namjerno odugovlači.

Sutra nastavak suđenja Miljenku Stričaku

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika