30.07.2008. / 14:22

Autor: Nina Tomljanović

Srbija-EU

EU: Uhićenje Karadžića važna etapa za približavanje Srbije EU

Predsjedništvo EU u priopćenju poziva Srbiju da nastavi ići tim putem te da locira i preda Haagu preostalu dvojicu optuženika koji su još u bijegu

"Europska unija je zadovoljna zbog izručenja Radovana Karadžića Međunarodnome kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Den Haagu", navodi francusko predsjedništvo Europske unije u priopćenju u kojem također ističe da je taj događaj važna etapa u procesu pomirbe na zapadnom Balkanu i u približavanju Srbije EU.

Predsjedništvo EU u priopćenju poziva Srbiju da nastavi ići tim putem te da locira i preda Haagu preostalu dvojicu optuženika koji su još u bijegu.

Ratka Mladića, bivšeg vođu bosanskih Srba i Gorana Hadžića, bivšeg predsjednika samoproglašene republike srpske Krajine.

U travnju ove godine, Srbija je s Europskom unijom potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju koji je prvi korak na putu prema njezinu ulasku u europski blok, no sve dok Beograd u potpunosti ne bude surađivao s ICTY-jem, taj se ugovor neće primjenjivati.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika