30.07.2008. / 14:40

Autor: Nina Tomljanović

Protivljenje izručenju Karadžića

Svjetski mediji o prosvjedima u Beogradu

Agencija AP navodi da se okupilo oko 15 tisuća demonstranata te da se radi o skupu ultranacionalista u organizaciji Srpske radikalne stranke, koji vide Radovana Karadžića kao heroja rata u BiH

Svjetske agencije danas su izvijestile o jučerašnjem prosvjedu koji se održao u centru Beograda te na kojem se okupilo više od 16 tisuća ljudi koji se protive izručenju Radovana Karadžića Haagu.

U prvi plan svojih izvještaja u sinoćnjim događajima u Beogradu, agencije su stavile sukobe demonstaranata s policijom. Agencija AP navodi da se okupilo oko 15 tisuća demonstranata te da se radi o skupu ultranacionalista u organizaciji Srpske radikalne stranke, koji vide Radovana Karadžića kao heroja rata u BiH.

BBC-ev dopisnik iz Beograda izjavio je da su se centrom Beograda mogli čuti srpski borbeni uzvici te ih je nazavo "umirujućim vapajem srpskog nacionalizma“. Ista televizija javila je da je cilj organizatora prosvjeda na Trgu Republike bio taj da proglase Karadžića herojem te da optuže srbijansku vlast da je podlegla ucjenama. U prilogu BBC-a, reporter podsjeća na srpske izbjeglice iz svih krajeva bivše Jugoslavije te ih naziva žrtvama nacionalizma.

Zaključak je da je prosvjed bio vrlo emotivan, ali da je nacionalizam u Srbiji izgubio nekadašnju snagu te da su nacionalisti iskoristili posljednji trenutak pred izručenje Radovana Karadžića u Haag da naprave malo buke, piše beogradski B92.

Vezane vijesti

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U Beogradu pronađena Cezanneova slika vrijedna 100 milijuna eura

U akciji Službe za borbu protiv organiziranog kriminala i Tužiteljstva za organizirani kriminal u Beogradu i Čačku uhićeno je troje osumnjičenih za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika