30.07.2008. / 19:37

Autor: Hrvoje Šimičević

Haag

Čermak pušten na privremenu slobodu

Za sada nije potvrđeno gdje će se Čermak za vremena privremene slobode nalaziti, a pojavile su se informacije će ipak biti u kućnom pritvoru u svom dvorcu u Klokovcu nadomak Krapinskih Toplica

Ivan Čermak, hrvatski general koji se nalazi u Haaškom pritvoru pod optužbom da je jedan od odgovornih za zločine počinjene tijekom operacije "Oluja"., pušten je na privremenu slobodu, a za sada nisu poznati detalji njegovog prebivališta za vrijeme odmora, kao ni to da li će se nalaziti u kućnom pritvoru.

"General Čermak pušten je na privremenu slobodu temeljem zahtjeva svoje obrane", kazala je glasnogovornica Ministarstva obrane Vesna Dovranić, dodavši kako se radi o uobičajenoj praksi Haaškog suda, koji u ovo doba godine na privremenu slobodu pušta neke zatvorenike koji to zatraže.

Čermak će na slobodi biti tri tjedna, a Dovranić također je izjavila kako ne zna tehničke detalje, o Čermakovom boravku nakon dolaska u Hrvatsku. S druge strane, pojavile su se informacije će Čermak tri tjedna provesti u kućnom pritvoru u svom dvorcu u Klokovcu nadomak Krapinskih Toplica. U Ministarstvu unutarnjih poslova i Ravnateljstvu policije poslijepodne nitko nije bio dostupan za odgovoriti na pitanja o tom slučaju, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Radović ucjenjivao Čermaka da bi ga prestao blatiti u medijima

Pisac i aktivist Saša Radović ucjenjivao je dva mjeseca generala i poduzetnika Ivana Čermaka, tražeći od njega milijun eura kako bi ga prestao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika