31.07.2008. / 09:17

Autor: Hrvoje Šimičević

Izraelski premijer

Ehud Olmert najavio ostavku

SAD, najveći saveznik Izraela, najavio je kako će i dalje glavni predmet njihovih odnosa biti fokus na rješavanju delikatnog izraelsko-palestinskog odnosa, s intencijom da se sporazum dvaju zemalja potpiše prije odlaska Georga Busha

Po prvi puta otkad je na toj poziciji, izraelski premijer Ehud Olmert najavio je kako će dati ostavku. Naime, kako prenose agencije, Olmert je poručio da će otići kada njegova vladajuća stranka Kadima izabere novoga čelnika na unutarnjim stranačkim izborima 17. rujna, na kojima se on neće kandidirati. Posljednjih mjeseci Olmert je pod medijskom pozornošću najviše zbog sumnji u korupciju.

Sumnjiči ga se u prvom redu da je primio mito od američkoga poslovnog čovjeka i da je uzimao dvostruku naknadu putnih troškova dok je bio ministar trgovine i jeruzalemski gradonačelnik. SAD, najveći saveznik Izraela, najavio je kako će i dalje glavni predmet njihovih odnosa biti fokus na rješavanju delikatnog izraelsko-palestinskog odnosa, s intencijom da se sporazum dvaju zemalja potpiše prije odlaska Georga Busha.

Palestinski pregovarač Saeb Erekat rekao je novinarima, nakon što su se izraelski i palestinski dužnosnici sastali u Washingtonu s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, da i izraelski i palestinski pregovarači namjeravaju nastaviti razgovore o mirovnom sporazumu unatoč najavi o Olmertovoj ostavci. Također Erekat se nada sporazumu prije kraja ove godine.

Vezane vijesti

Ideja: Amerikanci predlažu Izraelcima da Jordansku dolinu iznajme

Ideja: Amerikanci predlažu Izraelcima da Jordansku dolinu iznajme Palestincima

Sjedinjene Države predložile su Izraelcima da nakon potpisivanja mirovnoga sporazuma iznajme Palestincima Jordansku dolinu na sedmogodišnje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika