31.07.2008. / 13:36

Autor: Nina Tomljanović

DARS

Na pravcima iz Italije pooštrena kontrola vinjeta

Pooštrena kontrola za talijanske turiste obavljat će se na naplatnim kućicama uz granicu - Dane, Videž i Kozina, ali nešto veća kontrola izvodit će se i na ostalim pravcima iz kojih se očekuje veći dolazak stranih turista

Zbog većeg ulaska talijanskih turista, slovenska agencija za autoceste DARS je najavila da će noću s četvrtka na petak početi pooštrenu kontrolu vinjeta ponajviše na pravcima iz Italije, navodi se u priopćenju DARS-a.

Pooštrena kontrola za talijanske turiste obavljat će se na naplatnim kućicama uz granicu - Dane, Videž i Kozina, ali nešto veća kontrola izvodit će se i na ostalim pravcima iz kojih se očekuje veći dolazak stranih turista.

DARS podsjeća kako se slovenske polugodišnje vinjete od 35 eura mogu kupiti na većini bivših graničnih prijelaza sa Slovenijom, te na benzinskim crpkama Petrola i Istrabenza.

Za one koji putuju prema hrvatskoj Istri koristeći u tranzitu 6 kilometara autoceste od prijelaza Škofije do Kopra, vinjeta je također obvezna.

Kazne za vozače koji nemaju vinjetu iznose od 300 do 800 eura, a DARS u priopćenju podsjeća da je od početka mjeseca do protekle nedjelje vozačima, koji se voze bez vinjete, naplatila 1700 kazni.

Najviše je kazni naplaćeno, njih 700, na potezu od Ljubljane do graničnog prijelaza s Hrvatskom Obrežje/Bregana.

Vezane vijesti

Slovenija: Vinjete ostaju do kraja 2014.

Slovenija: Vinjete ostaju do kraja 2014.

Vinjete kojima vozači osobnih automobila u Sloveniji plaćaju cestarinu ostat će u upotrebi najmanje do 2014. godine, navode u četvrtak slovenski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika