31.07.2008. / 17:27

Autor: Katarina Zorić

Washington

Bush najavio skraćenje roka vojnog služenja u Iraku

Bush je rekao da je nasilje u Iraku palo na najnižu točku od 2004. te da napredak na terenu pokazuje određenu ustrajnost. "Sad smo u trećem uzastopnom mjesecu kako se stalno smanjuje razina nasilja", rekao je Bush

Predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush  najavio je danas u Bijeloj kući perspektivu dodatnog povlačenja vojnika iz Iraka i smanjenje trajanja roka služenja američkih vojnika u toj zemlji.

Bush je rekao da je nasilje u Iraku palo na najnižu točku od 2004. te da napredak na terenu pokazuje određenu ustrajnost. "Sad smo u trećem uzastopnom mjesecu kako se stalno smanjuje razina nasilja", rekao je Bush.

Ovoga je mjeseca u Iraku ubijeno petoro američkih vojnika dok ih je u istom mjesecu prošle godine ubijeno 66, po neovisnim internet stranicama www.icasualties.org koja prati vojne gubitke SAD-a u sukobu.

Bush je najavio da će mu glavni zapovjednika snaga SAD-a u Iraku general David Petraeus kasnije ove godine predstaviti preporuke za razinu vojne nazočnosti "uključujući i dodatna smanjenja naših borbenih snaga kako će uvjeti dopuštati".

Američki vojnici razmješteni u Iraku, najavio je Bush, od petka će imati kraće borbene ture, odnosno služit će po 12 umjesto 15 mjeseci.

Američki je predsjednik pohvalio i iračke snage za preuzimanje veće odgovornosti za sigurnost te je rekao da i iračka vlada ostvaruje napredak na političkom polju.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika