31.07.2008. / 19:15

Autor: Katarina Zorić

PULA

Posljednji ispraćaj Mate Parlova

Prigodnim govorom od Parlova se oprostio njegov osobni i obiteljski prijatelj Luka Belić ustvrdivši kako je u mnogobrojnim dočecima i slavljima, sve do posljednjeg gonga karijere, Mate nesebično davao sebe na ringu i izvan njega

Danas poslijepodne na pulskom gradskom groblju više od tri tisuće poštovatelja Mate Parlova  iz Hrvatske i inozemstva oprostilo se od boksačke športske legende i najboljeg sportaša 20. stoljeća u Hrvatskoj koji je nakon duge i teške bolesti preminuo 29. srpnja u Puli.

Prigodnim govorom od Parlova se oprostio njegov osobni i obiteljski prijatelj Luka Belić ustvrdivši kako je u mnogobrojnim dočecima i slavljima, sve do posljednjeg gonga karijere, Mate nesebično davao sebe na ringu i izvan njega.

"Iznimno smo ponosni što je Mate bio dio naših života te svaki od nas u svom srcu ima komadić trajnog sjećanja i dozu sreće da smo ga poznavali", naglasio je Belić dodavši kako je Mate Parlov nakon veličanstvene sportske karijere kojoj je posvetio svoju mladost želio živjeti kao običan čovjek, u miru i dostojanstvu odnosno u krugu obitelji i prijatelja te niti jednom riječju ili gestom nije podsjetio da je bio šampion. "Upravo je po tome bio poseban jer se trudio da se to zaboravi premda je to bilo nemoguće".Belić je ujedno izrazio vjeru kako će Grad Pula znati valorizirati njegov uspjeh koji, kako je kazao "u razdoblju njegove najblistavije karijere možda nije adekvatno niti dovoljno bio prihvaćen od određenih foruma".

Uz brojne sportske djelatnike, posljednjem ispraćaju Mate Parlova bili su nazočni predsjednik HNS-a Vlatko Marković, potpredsjednik Miroslav Uljan, bivši nogometni reprezentativac Zvonimir Boban te njegovi "suborci" iz Pule Oto Gerlić, Srboljub Stanković, Josip Čikada te boksači iz bivše Jugoslavije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika