01.08.2008. / 09:53

Autor: Hrvoje Šimičević

Stravična dekapitacija

U autobusu suputniku odrubio glavu

Policija je došla oko 10 minuta poslije ubojstva, te ga je nakon nekoliko sati uspjela svladati. Policija za sada ne zna što je moglo dovesti do napada, a očevici su kazali kako se ubojica i žrtva vjerojatno nisu poznavali

"On je mirno došao do prednjeg dijela autobusa s glavom i nožem u ruci i mirno je u nas gledao i bacio glavu pred nas. U njemu nije bilo bijesa... Kao da je robot ili nešto takvoga", prestravljeno je ispričao svjedok brutalnog ubojstva, koje se odigralo u autobusu na ruti prema kanadskom Winnipegu. Tim McLean bio je jedan od putnika. Sjedio je na jednom od prednjih sjedala, gdje je naslonjen na prozor na kraju i zaspao.

Ispred njega sjedio je, kako će ga kasnije opisati svjedoci, 40-godišnjak, smiren i lucidan u svojim postupcima. U jednom trenutku, 40-godišnjak se lagano premješta prema mladiću, vadi ogromni nož i zadaje mu fatalne ubode u vrat i prsa, prve od njih šesdesetak. "Odjednom smo čuli vrisak, njegov krvavi vrisak", prepričao je je Garnet Caton koji je sjedio ispred žrtve u autobusu.

"On je ubadao, ubadao, ubadao nož", ispričao je Caton. Nakon toga, u autobusu je nastala panika. Putnici su uspjeli izaći iz autobusa, gledajući kako pomahnitali ubojica reže glavu 22-godišnjaku, sprečavajući ga da izađe. Ubojica je pokušao pobjeći s već praznim autobusom, no isti je bio onesposobljen, prenose kanadski mediji. Nakon toga, ubojica je na prestravljene 'promatače' bacio glavu i dalje držeći nož. Policija je došla oko 10 minuta poslije ubojstva, te ga je nakon nekoliko sati uspjela svladati. Policija za sada ne zna što je moglo dovesti do napada, a očevici su kazali kako se ubojica i žrtva vjerojatno nisu poznavali.

Vezane vijesti

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Srušila se pozornica za koncert "Radioheada"

Pri padu pozornice podignute u parku u Torontu za koncert britanske rock-skupine Radiohead poginuo jedan član tehničke ekipe, objavila je policija.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika