01.08.2008. / 11:10

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik Venezuele

Chavez najavio nacionalizaciju Venezuelanske banke

"Htjeli su prodati banku venezuelskom bankaru, a ja, predsjednik države, rekao sam ne. Neka je sada prodaju vladi, državi. Dobit ćemo natrag banku, takva nam je banka upravo nedostajala", istaknuo je Chavez

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez najavio je kako će država nacionalizirati Venezuelansku banku (Banco de Venezuela), jednu od najvećih u zemlji, koja je u vlasništvu španjolske banke Santander. Kako javljaju agencije, Chavez je o novoj nacionalizaciji govorio uživo pred radijskim i televizijskim auditorijem.

"Nacionalizirati ćemo Banco de Venezuela. Pozvao sam tvrtku Santander da dođe i da počnemo pregovore", istaknuo je Chavez, dodavši kako je time spriječio prodaju privatnim bankarima.

"Htjeli su prodati banku venezuelskom bankaru, a ja, predsjednik države, rekao sam ne. Neka je sada prodaju vladi, državi. Dobit ćemo natrag banku, takva nam je banka upravo nedostajala", istaknuo je Chavez.

Vezane vijesti

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Hugo Chavez na novoj rundi zračenja na Kubi

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je subotu otputovao na Kubu na treću rundu terapije svog zloćudnog oboljenja zračenjem, objavila je državna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika