01.08.2008. / 19:47

Autor: Nina Tomljanović

Dugi otok

Nestao zrakoplov s tri pilota, potraga u tijeku

U traženju zrakoplova za koji se pretpostavlja da je nestao 40 kilometara od Zadra sudjeluju Lučke kapetanije, zadarske Policijske uprave, pripadnici Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva

Danas nešto iza podneva, u okolici Dugog otoka je nestao zrakoplov PA 44 Lufthansine škole za obuku pilota Intercockpit u kojem su bila dvojica pilota. Hrvatski instruktor i učenik te talijanski državljanin priopćila zadarska policija.

U traženju zrakoplova za koji se pretpostavlja da je nestao 40 kilometara od Zadra sudjeluju Lučke kapetanije, zadarske Policijske uprave, pripadnici Hrvatske ratne mornarice i Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva. Akcijom koordinira nacionalna središnjica za traganje i spašavanje.

Riječ je o jednom od devet školskih zrakoplova koje njemačka kompanija ima u zadarskoj luci a koristi se za obuku naprednije generacije učenika. Prema neslužbenim informacijama, oko 12,30 sati na morskoj površini šest kilometara južno od Dugog otoka uočena je velika masna mrlja, no ubrzo je nestala.

Voditelj te škole Christian Wendt izjavio je danas novinarima da je zrakoplov na toj ruti i inače letio, to jest da je ona bila uobičajena. Zrakoplov se u zadarsku Zračnu luku trebao vratiti oko 13 sati.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika