Objavljeno u Nacionalu br. 664, 2008-08-04

Autor: Nacionalova redakcija

Novinari na cjedilu

HND odbio pomoći novinarki Heleni Puljiz

U LISTU 'NOVINAR' objavljen je prikaz sastanka Središnjeg odbora HND-a, iz kojeg se vidi da je novinarski ceh Heleni Puljiz odlučio pomoći samo - moralnom potporomU LISTU 'NOVINAR' objavljen je prikaz sastanka Središnjeg odbora HND-a, iz kojeg se vidi da je novinarski ceh Heleni Puljiz odlučio pomoći samo - moralnom potporomProteklih mjeseci predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka i njegovi suradnici nekoliko su se puta teatralno obratili javnosti pružajući potporu pretučenom novinaru Jutarnjeg lista Dušanu Miljušu i nedavno ugaslom tjedniku Feral Tribune. S druge strane, neki drugi novinari očito nisu zaslužili da im novinarska organizacija pruži pomoć, a jedna od njih je i - Helena Puljiz. Na slučaju nekadašnje novinarke Jutarnjeg lista, koja je bila izložena napadima, prijetnjama i ucjenama krajem 2004. godine, došla je na vidjelo nezakonitost u radu Protuobavještajne agencije.

U međuvremenu, zbog svih tih događaja, Helena Puljiz pokrenula je postupak protiv Republike Hrvatske, a budući da je prvo ročište dogovoreno tek za rujan ove godine, ona se po savjetu svoje odvjetnice odlučila obratiti i sudu u Strasbourgu, jer je u njenom slučaju nedvojbeno utvrđen niz nepravilnosti. Budući da vjerojatno nema dovoljno novca za skupi angažman odvjetnika, obratila se za pomoć Središnjem odboru HND-a, koji je na sjednici 3. srpnja glatko odbio financijski pomoći svojoj članici, nudeći joj tek - “načelnu i moralnu potporu”. Kako piše u prikazu sa sjednice kojoj je predsjedala Renata Ivanović, “Središnji odbor zaključio je da se u ovom trenutku ne može obavezati na pokrivanje bilo kakvih troškova, osobito onih što će nastati u budućnosti, pa se predlaže Heleni Puljiz da predloži neke varijante s tim u vezi”. “U međuvremenu”, kako piše, “HND će Heleni Puljiz pružiti svu drugu, načelnu i moralnu potporu, svjestan da je za sve novinare bitno da se ta stvar istjera do kraja.”

Vezane vijesti

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana izvrsne kakvoće

More hrvatskog Jadrana je izvrsne kakvoće, nije onečišćeno komunalnim otpadnim vodama što znači da se kupači mogu sa sigurnošću kupati i rekreirati,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika