04.08.2008. / 08:30

Autor: Nacionalova redakcija

Italija

Berlusconi protiv YouTubea

Talijanski premijer Silvio Berlusconi tužit će američku internetsku kompaniju Google za 500 milijuna eura jer smatra da je Googleov servis YouTube toliku štetu nanio Berlusconijevoj televizijskoj tvrtki Mediaset. Berlusconijevi odvjetnici tvrde da YouTube ilegalno distribuira i eksploatira audio i video materijal koji pripada Mediasetu, jer su to isječci iz emisija ili glazba na koju Medisaet ima autorska prava. Kad su 10. lipnja provjereni sadržaji u vlasništvu Mediaseta, na Youtubeu su bila 4643 takva videoklipa u trajanju od 325 sati. Stručnjaci Mediaseta tvrde da ih je dnevno gledalo 317.000 surfera.
Zasad traže odštetu samo za zloupotrebu materijala na koje Mediaset ima autorska prava, a moguće je da će podignuti i tužbu za naknadu štete zbog umanjenih prihoda od reklama. Mediaset se obratio i talijanskoj vlasti da pomogne u akciji protiv kršenja autorskih prava, ne samo na YouTubeu, nego i drugim internetskim sajtovima.

Vezane vijesti

Google između dvije vatre

Google između dvije vatre

Google je prošle godine iz svojih raznovrsnih ponuda na internetu obrisao više od pet milijuna sadržaja, internetskih stranica i adresa. Mjesečno ova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika