03.08.2008. / 11:52

Autor: Katarina Zorić

SAD

Clinton: Glasovanje za kandidata druge rase nije dovoljno

Clinton je odbio komentirati kritike nekih svojih poteza i komentara, osobito onih o Obaminoj rasnoj prednosti kod crnih glasača na jugu SAD-a, tijekom kampanje svoje supruge Hillary za predsjedničku nominaciju, što joj je po nekima naštetilo

Bivši američki predsjednik Bill Clinton, u svom prvom većem intervjuu otkako je njegova supruga izgubila utrku za predsjedničku nominaciju, ocijenio je predsjedničkog kandidata Demokratske stranke Baracka Obamu "pametnim", ali i upozorio Amerikance da glasovanje za kandidata druge rase nije dovoljno, objavio je današnji Washington Post.

Clinton je odbio komentirati kritike nekih svojih poteza i komentara, osobito onih o Obaminoj rasnoj prednosti kod crnih glasača na jugu SAD-a, tijekom kampanje svoje supruge Hillary za predsjedničku nominaciju, što joj je po nekima naštetilo, piše list.

Obama će na konvenciji Demokratske stranke ovaj mjesec postati prvi afroamerički predsjednički kandidat jedne velike američke stranke. Kampanju je utemeljio na ideji "jedne Amerike" koja povezuje sve etničke, socijalne i vjerske skupine.

Hillary Clinton odbacila je Obamine idealističke teme kao šuplju retoriku.

Dotaknuvši ponovno za Post rasno pitanje, Clinton je upozorio demokrate da ne mogu izgraditi "jednu Ameriku jeftino".

Kazao je da se ljudi ne bi smjeli zadovoljiti time da si govore: "Glasovao sam za kandidata druge rase; nemam obveza učiniti nešto u svojoj zajednici ili u svijetu. Drugim riječima, ako (Obama) pobijedi... imat ćemo i dalje mnogo problema. Moramo zapeti ovdje. Moramo se pokazati."

Vezane vijesti

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bill Clinton aktivno u Obaminoj kampanji

Bivši američki predsjednik Bill Clinton podržao je u nedjelju svog demokratskog kolegu Baracka Obamu u svom prvom pojavljivanju na pozornici uz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika