03.08.2008. / 17:02

Autor: Katarina Zorić

Premijerova čestitka

Sanader: Kruna naših zalaganja je pozivnica u NATO

\"Hrvatski branitelji izrasli su u Domovinskom ratu u pobjedničku vojsku, koja danas sudjeluje u mnogobrojnim misijama koje donose mir širom svijeta\", ističe Sanader

Premijer Ivo Sanader uputio je danas hrvatskim građanima čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

"Dan pobjede i domovinske zahvalnosti obilježava se na dan najveće hrvatske vojne pobjede u Domovinskom ratu, kad je u vojno-redarstvenoj akciji Oluja u hrvatski ustavno-pravni poredak vraćen okupirani teritorij. Stoga je taj dan određen biti i Danom hrvatskih branitelja, onih koji su, svojim domoljubljem, srčanošću i odlučnošću izborili hrvatsku samostalnost i suverenost", podsjetio je Sanader.

"Hrvatski branitelji izrasli su u Domovinskom ratu u pobjedničku vojsku, koja danas sudjeluje u mnogobrojnim misijama koje donose mir širom svijeta, kao što su ga prije 13 godina donijele Hrvatskoj. Kruna tih zalaganja je pozivnica u NATO, kao priznanje zemlji ključnoj za stabilnost regije koja poštuje i njeguje demokratske vrijednosti, ne zaboravljajući pritom one koji su za njezinu slobodu najzaslužniji", stoji, među ostalim, u čestitki predsjednika Vlade Ive Sanadera.

Sanader ipak neće na Alku

Premijer Sanader neće danas biti na 293. sinjskoj alci jer se neplanirano odužio njegov posjet otoku Šolti, doznaje se od glasnogovornika Vlade Zlatka Mehuna.

"Premijer Sanader prvi je visoki dužnosnik koji je posjetio otok Šoltu, gdje su mu domaćini predstavili brojne razvojne projekte, pa se posjet neplanirano odužio", izjavio je  Mehun.

Premijer zato, nažalost, neće stići na alkarske svečanosti, rekao je Mehun, dodajući kako je premijer već primio izaslanstvo Viteškog alkarskog društva i u ime Vlade dao potporu Alci.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika