04.08.2008. / 11:57

Autor: Nina Tomljanović

Zadar

Pronađeno i drugo tijelo pilota

Prema prvim pretpostavkama, srušenom zrakoplovu vjerojatno nije radio transponder (ELT). Naime, u potrazi su angažirani civilni i vojni zrakoplovi, helikopteri i velik broj spasioca, koji do jučer nisu imali podataka o mikrolokaciji

Načelnik policijskog odjela za granice zadarske policije Mario Viduka potvrdio je da je jutros nešto iza 10 sati pronađeno i drugo tijelo za koje se pretpostavlja da je instruktor letenja Daniel Oleksa, piše Večernji list.

Akcija izvlačenja zrakoplova koji se srušio u petak nešto iza podneva u blizini Dugog otoka nastavljena je jutros, a tada je bilo uočeno samo jedno tijelo poginulog pilota.

Jučer je također vojska organizirala akciju izvlačenja zrakolova, no zbog vremenskih uvjeta i složenosti zahvata, akcija je odgođena za danasu sedam sati. Inspektor Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Dinko Vodanović koji je ujedno i voditelj akcije jučer je kazao kako su kamere uspjele locirati i snimiti zrakoplov koji je na dnu mora okrenut naopako, nakon čega su do njega došli i ronioci.

Podsjetimo, zrakoplov PA 44 Lufthansine škole za obuku pilota Intercockpit nestao je u petak nedaleko Dugog otoka. Riječ je o jednom od devet školskih zrakoplova koje njemačka kompanija ima u zadarskoj luci a koristi se za obuku naprednije generacije učenika.

O uzrocima pada tog zrakoplova još se ne može govoriti, ali pretpostavlja se da je pokušao sletjeti na more. Dosadašnjim snimanjem potvrđeno je da je ispustio zadnje kotače, pri čemu je jedan kotač slomljen.

Također, prema prvim pretpostavkama, srušenom zrakoplovu vjerojatno nije radio transponder (ELT). Naime, u potrazi su angažirani civilni i vojni zrakoplovi, helikopteri i velik broj spasioca, koji do jučer nisu imali podataka o mikrolokaciji. Također, poznato je kako pilot nije odaslao poruku za opasnost.

Na mjestu pada Lufthansina školskog zrakoplova pipera 44 jučer je bio istražni sudac Županijskoga suda u Zadru Boris Babić, a stigle su i obitelji poginulih pilota.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika