04.08.2008. / 16:18

Autor: Katarina Zorić

Premijerova rekacija na Tadićeve izjave

"Nikome nećemo dopustiti bacanje ljage na Oluju"

Na svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Sanader je rekao kako u povijesti svakog naroda postoje datumi koji su iznad svih podjela, različitosti i političkih opcija

Akcija Oluja bila je osloboditeljska, pravedna i legitimna obrambena operacija hrvatskih oružanih snaga, rekao je danas premijer Ivo Sanader, istaknuvši kako nikome neće dopustiti da baci ljagu na tu akciju.

"Nećemo dopustiti nikome, bez obzira je li riječ o internim srpskim razlozima, da pokuša baciti ljagu na Oluju, koja je sjajna i čista pobjeda, izvojevana hrabrošću i mudrošću", izjavio je premijer.

Odbacio je "sve što dolazi ovih dana iz Srbije", poručivši kako bi bilo puno pametnije i mudrije da Srbija unutarnje probleme riješi tako da se suoči s prošlošću i velikosrpskom politikom Slobodana Miloševića te da je se definitvno odrekne.

Na svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja Sanader je rekao kako u povijesti svakog naroda postoje datumi koji su iznad svih podjela, različitosti i političkih opcija.

Sanader je iskazao priznanje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, koji je predvodio i te operacije, kao i svim hrvatskim braniteljima, obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, te svima koji su stradali u ratu ili pridonijeli pobijedi.

"Znam da nijedna hrvatska vlast u budućnosti neće više na ponižavajući način govoriti o hrvatskim braniteljima", rekao je ocijenivši kako to ne znači "stvaranje nove kaste, kao što je u socijalizmu i komunizmu bio SUBNOR, već odavanje priznanja i zahvalnosti onima koji se nisu ustručavali riskirati život za slobodu Hrvatske.

Izrazio je nadu da će Hrvatska u NATO-u biti i prije ceremonije obilježavanja 60. obljetnice te organizacije. Govoreći o EU, Sanader je rekao kako je "vrlo blizu, a to znači kroz godinu dana i koji mjesec, završetak pregovora". Tada ostaje tehnički dio posla ratifikacije ugovora između Hrvatske i EU koji bi mogao potrajati godinu dana, kazao je Sanader.

Vezane vijesti

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće 'što prije' odlučuje o sudbini novih dokaza

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u predmetu "Gotovina i Markač" donijet će odluku o zahtjevu obrane za uvođenjem novih dokaza u žalbeni postupak "što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika