06.08.2008. / 08:50

Autor: Katarina Zorić

Vukovar

Autoru grafita na Spomen domu Ovčara određen pritvor

Hrvat D.R. iz Štivica koji je tijekom vikenda na vratima Spomen doma Ovčara markerom ispisao "četiri C“, "Srbija" i "Ovo je Srbija“, biti će zadržan u 48-satnom pritvoru

Hrvat D.R. iz Štivica koji je tijekom vikenda na vratima Spomen doma Ovčara markerom ispisao "četiri C“, "Srbija" i "Ovo je Srbija“, biti će zadržan u 48-satnom pritvoru, odredio je istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru. U obrazloženju odluke, stoji kako je 44-godišnjaku pritvor određen da ne bi pobjegao, jer posljednjih devet godina nema prijavljenu adresu boravišta.

D.R. je navodno priznao ovaj čin, a kod njega su još jučer pronađeni i nestali predmeti - službena zastava Vukovarsko-srijemske županije koja je bila izvješena kod Spomen doma, porculansko-glineni križ te desetak krunica.

Potsjetimo, počinitelj je slova veličine desetak centimetara D.R. ispisao na ulaznim vratima i bočnim staklima Spomen doma u kojemu nema nadzornih kamera. Policiji je objasnio da je tim postupkom pokušao skrenuti pažnju na sebe. Jučer je u 11 sati priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Ćirilične grafite na Spomen domu Ovčara komentirala je i vukovarska gradonačelnica Zdenka Buljan izrazivši žaljenje zbog tog čina.

"Ni to nas neće obeshrabriti na putu izgradnje tolerancije i zajedništva u gradu Vukovaru", rekla je Buljan dodavši da ima informaciju iz policije o uhićenu počinitelju te da je riječ o psihički bolesnoj osobi.

Vezane vijesti

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika