06.08.2008. / 12:46

Autor: Nina Tomljanović

Zbog čestitke upućene u povodu Oluje

Dodik: Komšić je potpuno izgubio kompas

Dodik je Komšića optužio da zanemaruje "Srbe u BiH i one koji su pred Olujom kao načinom etničkog čišćenja pobjegli u RS"

Nakon što je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio čestitku najvišim hrvatskim dužnosnicima u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, taj čin oštro je osudio premijer Republike Srpske Milorad Dodik.

On je u izjavi rekao da je ovaj postupak pokazatdelj da je Komšić "potpuno izgubio kompas" te da više ne može računati ni na kakvu potporu među bosanskim Srbima."Komšić je još jednom pokazao da ne može biti član Predsjedništva BiH i predstavljati sve njezine građane", rekao je Dodik.

Optužio ga je da zanemaruje "Srbe u BiH i one koji su pred Olujom kao načinom etničkog čišćenja pobjegli u RS".

Lokalnim medijima u RS izjavu je uz Dodika dao i predsjedatelj Vijeća ministara BiH Nikola Špirić mkoji je ocijenio da ovakva Komšićeva stajališta neće pomoći nikome, a pogotovu ne građanima BiH.

Špirić tvrdi da su tijekom Oluje počinjeni zločini pa za njih trebaju i odgovarati vojni i politički predstavnici Hrvata.

Vezane vijesti

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Dodik se miješa u koalicijske pregovore u Beogradu

Pregovori DS-a i SPS-a već nekoliko dana tapkaju na mjestu. Iako je matematika na njihovoj strani, u pokušaje formiranja nove srbijanske vlade sada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika