06.08.2008. / 15:48

Autor: Katarina Zorić

Odluka Poglavarstva

Thompsonu zabranjen koncert u puslkoj Areni

Miletić smatra da je izvanredan zahtjev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, isključivo politička provokacija

Marko Perković Thompson neće održati koncert u pulskoj Areni jer mu je Gradsko Poglavarstvo Grada Pule odbilo dati suglasnost uz obrazloženje da je zakasnio sa zahtjevom za nastupom.

Iz ureda pulskog gradonačelnika priopćeno je kako je Poglavarstvo donijelo odluku pozivajući se na Pravilnik o načinu korištenja Amfiteatra i Malog rimskog kazališta za održavanje ljetnih kulturnih manifestacija prema kojemu se raspisuje javni poziv za sve zainteresirane koji žele organizirati manifestacije u Areni. Za ovogodišnju sezonu poziv je istekao 28. veljače, a zahtjev za izdavanjem izvanredne suglasnosti za Thompsonov nastup zagrebačke agencije "MP-TON d.o.o" zaprimljen je 24. srpnja u pulskom Upravnom odjelu za kulturu.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u priopćenju kaže kako apsolutno nema ništa protiv Thompsona i njegovih pjesama, ali kako ne može podržati ustašku ikonografiju koja se pojavljuje na njegovim koncertima, a od koje se, kako je rekao, Thompson nikada nije jasno i nedvosmisleno ogradio.

"Kao gradonačelniku grada Pule, koja je utemeljena na vrijednostima antifašizma i multikulturalnosti koje su sastavni dio našeg identiteta, ne mogu prihvatiti veličanje ustaštva, ksenofobije, nacionalizma i netolerancije prema nacionalnim manjinama", poručio je Miletić. Dodao je kako se svi moraju upitati ima li poklicima "Ubij Srbina" mjesta u demokratskom društvu.

Miletić smatra da je izvanredan zahtjev za održavanjem koncerta, koji je pristigao nakon svih rokova, isključivo politička provokacija. "Termini za održavanje manifestacija u Amfiteatru dodjeljuju se sukladno Pravilniku koji je na snazi i mi ga se moramo pridržavati. Vjerujem da je i podnositelj ovog izvanrednog zahtjeva s time bio upoznat", istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić na sjednici Gradskog poglavarstva.



Vezane vijesti

Thompson pred zidom?

Thompson pred zidom?

Porezna uprava ustanovila je da nema dokaza da je Marku Perkoviću Thompsonu novac koji je posljednje tri godine dobivao na svoj račun stigao iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika