07.08.2008. / 11:28

Autor: Nina Tomljanović

Istraživanje

Svi odrasli Amerikanci bi za 40 godina mogli biti predebeli

Premda te informacije možda zvuče nemoguće, znanstvenici kažu da čak i ako se te prognoze u potpunosti ne ostvare, da su podaci zabrinjavajući jer već danas dvije trećine populacije pati od prekomjerne težine, primjerice 78 posto afroameričkih žena

Najnovije istraživanje koje je provela vladina Agencija za istraživanje kvalitete zdravlja pokazalo je da ukoliko se nastave trendovi iz posljednja tri desetljeća, da bi za 40 godina svi odrasli Amerikanci mogli biti pretili.

Premda te informacije možda zvuče nemoguće, znanstvenici kažu da čak i ako se te prognoze u potpunosti ne ostvare, da su podaci zabrinjavajući jer već danas dvije trećine populacije pati od prekomjerne težine, primjerice 78 posto afroameričkih žena.

"Genetski i fizički nemoguće je da svi odrasli Amerikanci budu predebeli", rekla je dr. Lan Liang iz vladine Agencije za istraživanje kvalitete zdravlja. Liang je međutim dodala da podaci ukazuju da je to "smjer kako idemo" ako se nastave trendovi iz posljednja tri desetljeća.

Novo istraživanje je objavljeno u časopisu Debljina i utemeljeno je na praćenju podataka u razdoblju od 70-tih godina 20. stoljeća do 2004. godine.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika