07.08.2008. / 12:37

Autor: Nina Tomljanović

Američko veleposlanstvo

Nagrada za Karadžićevo uhićenje ipak nije isplaćena

Press je jučer izvijestio da je isplata registrirana pod brojem RW 20-036-008/2 te da su milijuni prebačeni na tajni račun na Britanskim Djevičanskim Otocima

Iako je jučer banjalučki portal Press jučer objavio informaciju da je samo dva dana nakon uhićenja nekad najtraženijeg haaškog bjegunca Radovana Karadžića, američka organizacija "Nagrada za pravdu“ isplatila nagradi od pet milijuna dolara za informaciju koja je pomogla pri uhićenju bivšeg vođe bosanskih Srba, to je danas demantiralo američko veleposlanstvo u Zagrebu. "Državno tajništvo nije primilo nijedan zahtjev niti je napravilo ijednu isplatu vezanu uz Radovana Karadžića", doznaje Hina u veleposlanstvu SAD-a.

Press je jučer izvijestio da je isplata registrirana pod brojem RW 20-036-008/2 te da su milijuni prebačeni na tajni račun na Britanskim Djevičanskim Otocima.

Premda je Press potvrdu informacije o isplati dobio od odlično obaviještenih diplomatskih krugova, organizacija "Nagrada za sve“ nije željela komentirati već su kratko poručili kako nikad ne komentiraju podatke o isplaćenim nagradama.

Svetozar Vujačić, odvjetnik Radovana Karadžića, rekao je da postoji osnovana sumnja da su osobe koje su otele Karadžića tri dana prije službenog uhićenja dobile novčanu nagradu.

"Nemamo informaciju o tome da je isplaćena nagrada, ali se to uklapa u naše tvrdnje o otmici i nezakonitom držanju Radovana Karadžića tri dana prije nego što je službeno uhićen. Ostajemo pri zahtjevu da se utvrdi tko je i zašto neovlašteno držao Radovana i zašto su mu ukrali laptop i materijal potreban za obranu. Kad se utvrdi tko su ti ljudi, možda saznamo i tko im je platio za taj posao i jesu li oni uzeli tu nagradu od pet milijuna dolara. U svakom slučaju, istina će se saznati kad-tad", rekao je Vujačić.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika