07.08.2008. / 13:53

Autor: Nina Tomljanović

Turizam

Bajs: Treba razvijati omladinski turizam

Bajs je također najavio da će državnim potporama nastojati otvoriti još omladinskih hotela čiji je broj u posljednjih četiri, pet godina povećan s 15 na 30

Na predavanju polaznicima 11. ljetne akademije mladih HSS-a u zadarskom Omladinskom hostelu, ministar turizma i potpredsjednik HSS-a Damir Bajs je rekao da je omladinski turizam nešto čemu Hrvatska treba posvetiti veću pažnju te nešto što Hrvatska treba razvijati radi imidža zemlje.

Bajs je također najavio da će državnim potporama nastojati otvoriti još omladinskih hotela čiji je broj u posljednjih četiri, pet godina povećan s 15 na 30.

Mladi turisti koji sebe nazivaju putnicima uglavnom su visokoobrazovani ljudi koji znaju što žele vidjeti u pojedinoj zemlji, a ugodna sjećanja često rezultiraju i povratkom u zemlju u kojoj su boravili u mladosti“, ustvrdio je Bajs.

Premda Hrvatska ima dugu tradiciju omladinskih hotela Bajs je prvi ministar turizma koji je posjetio jedan takav objekt, istaknuo je direktor Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza Tihomir Plejić podsjetivši da je prvi omladinski hotel izgrađen još 1938. u Dubrovniku.

Vezane vijesti

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

14% više novozaposlenih u turizmu u odnosu na 2011.

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika