07.08.2008. / 16:14

Autor: Katarina Zorić

Vukovar

Optužnica protiv pisca grafita mržnje na Spomen-domu Ovčara

Davora R. tereti se za kazneno djelo protiv RH, povredu ugleda RH iz članka 151 Kaznenoga zakona. Policiji je u nazočnosti odvjetnika priznao kazneno djelo, a svoj je čin iskazom potvrdio i pred Nikolom Bešenskim, istražnim sucem Županijskoga suda u Vukovaru

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podignulo je optužnicu protiv 44-godišnjeg Davora R. koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak crnim flomasterom ispisao poruke "Ovo je Srbija, "Srbija" i četiri ćirilična slova "s" na staklenim vratima i stijenkama Spomen-doma Ovčara kod Vukovara.

Izvanraspravo vijeće Županijskoga suda u Vukovaru optuženom je produljilo pritvor koji može trajati do pravomoćnosti presude, potvrdila je HINA-i predsjedateljica Izvanraspravnog vijeća sutkinja Nevenka Zeko.

Davora R. tereti se za kazneno djelo protiv RH, povredu ugleda RH iz članka 151 Kaznenoga zakona. Policiji je u nazočnosti odvjetnika priznao kazneno djelo, a svoj je čin iskazom potvrdio i pred Nikolom Bešenskim, istražnim sucem Županijskoga suda u Vukovaru.

U istom razdoblju kada su ispisani grafiti na Spomen-domu iz kruga tog objekta nestala je i službena zastava Vukovarsko-srijemske županije kao i križ s krunicama, a nestali predmeti pronađeni su kod optuženoga Davora R. kojega je policija uhitila u ponedjeljak u popodnevnim satima.I mjera 48-satnog zadržavanja, pa sada i pritvora, za Davora R. izrečena je zbog činjenice da zadnjih devet godina nije imao prijavljeno boravište.

Davor R. je pred istražnim sucem rekao da je zadnjih godina živio na području Zagreba gdje je često mijenjao adrese koje nije prijavljivao nadležnim tijelima.

Vezane vijesti

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Dvadeset godina od masakra na Ovčari

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja, te polaganjem ruža na mjesto masovne grobnice, obilježena je 20. obljetnica ubojstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika