07.08.2008. / 18:48

Autor: Katarina Zorić

VILLACH

Osumnjičeni zaštitar čeka izručenje Hrvatskoj

Uhićeni dvojac sumnjiči se da je 19. srpnja ukrao 120.000 eura iz banke u Zagrebu, nakon čega je živio u jednom hotelu u Austriji. U njihovoj sobi policija je pronašla više od 100.000 eura

Tijekom poslijepodneva zaštitar osumnjičen za pljačku banke u Zagrebu Toni Valjak i njegova neimenovana pomagačica prebačeni su iz Villacha u Klagenfurt gdje čekaju izručenje Hrvatskoj, objavio je austrijski radio ORF Kaernten.

Uhićeni dvojac sumnjiči se da je 19. srpnja ukrao 120.000 eura iz banke u Zagrebu, nakon čega je živio u jednom hotelu u Austriji. U njihovoj sobi policija je pronašla više od 100.000 eura.

Osumnjičeni su ispitani u Villachu, a potom su prebačeni u Klagenfurt odakle bi uskoro trebali biti izručeni Hrvatskoj.

Rano poslije podne austrijski policajci još nisu bili sigurni u ulogu žene koju su pronašli zajedno s Valjkom. Predstavnik policije u Villachu izjavio je HINA-i da još nastoji utvrditi koju je ulogu ona imala osim što je sudjelovala u mijenjanju valute. U međuvremenu je ustanovljeno da je prilikom pljačke banke u Zagrebu držala stražu i da su zatim ona i Valjak u dva taksija pobjegli u Austriju, navodi ORF.

Nakon toga su u različitim bankama u Koruškoj mijenjali opljačkane kune i američke dolare u eure. Polovica opljačkanog novca već je bila u eurima.

Posebna postrojba austrijske policije jučer je upala u njihovu sobu i uhitila ih. "Stalno kontroliramo hotele. Dobili smo informacije od građana i pošli smo njihovim tragom", rekao je zapovjednik kriminalističke policije u Villachu Friedrich Hanser.

Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika