07.08.2008. / 19:54

Autor: Katarina Zorić

Gruzija

Žestoke borbe u Južnoj Osetiji

\"U ovom času vode se borbe velikih razmjera u blizini sela Avnevi\"koje nadziru Gruzijci\", rekao je glasnogovornik ministarstva Čota Utiašvili

U pobunjenoj gruzijskoj republici Južnoj Osetiji, vode se borbe velikih razmjera, a uništeno je gruzijsko lako oklopno vozilo, pri čemu su ranjena trojica Gruzijaca, izjavio je danas gruzijski ministar unutarnjih poslova.

"U ovom času vode se borbe velikih razmjera u blizini sela Avnevi"koje nadziru Gruzijci", rekao je glasnogovornik ministarstva Čota Utiašvili.

"Južnoosetijski borci uništili su oklopni transporter gruzijskih snaga i ranili trojicu pripadnika gruzijskih mirovnih snaga", dodao je.

Separatističke vlasti Južne Osetije koje međunarodna zajednica ne priznaje, izjavile su pak da su Gruzijci počeli "operaciju velikih razmjera" na njihovu području.

"Velik broj gruzijskih vojnih postrojba kreće se prema granici Južne Osetije", rekao je tajnik Vijeća sigurnosti Republike Južne Osetije Anatolij Barankevič, a prenosi agencija Ria Novosti.

"Gruzijski vojnici postavili su u okrugu Gori dvadeset sedam sustava za lansiranje raketa tipa Grad a duž čitave granice s Južnom Osetijom vidljivo je pojačano vojno djelovanje", dodao je.

Nakon smrti šest osoba u petak, ponovno je porasla napetost u Južnoj Osetiji. Vijesti s terena su i dalje jako nepouzdane jer nema neovisnih izvora informiranja.

Rusija koja izmjenjuje prijetnje i miroljubive izjave, optužila je danas Gruziju da "priprema vojnu operaciju" u Južnoj Osetiji, rekavši ipak kako zajedno s Tbilisijem traži rješenje za izlazak iz krize.

Vezane vijesti

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Clinton poziva Rusiju i Kinu da pridonesu rješenju u Siriji

Američka državna tajnica Hillary Clinton pozvala je u utorak Rusiju i Kinu, saveznike Damaska, da "pridonesu rješavanju sukoba u Siriji. "Mislimo da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika