08.08.2008. / 15:35

Autor: Petra Horvat

Na margini OI 2008

Mesić u Pekingu održao niz bilateralnih sastanaka

Predsjednik Mesić je na svečanom otvaranju igara sjedio za stolom s visokim državnim dužnosnicima iz brojnih zemalja, a sutra planira posjetiti hrvatske sportaše koji su smješteni u Olimpijskom selu

Stjepan Mesić, hrvatski predsjednik, danas je uoči svečanog otvaranja Olimpijskih igara održao više susreta sa svjetskim dužnosnicima. Predsjednik Mesić je na margini okupljanja svjetskih državnika imao prigodu razgovarati o aktualnim temama s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem te ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Predsjednik se sastao i s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevim te s alžirskim predsjednikom Abdelazizom Bouteflikom, a tijekom jutra razgovarao je i s kineskim predsjednikom Hu Jintaom, koji je prihvatio poziv da službeno posjeti Hrvatsku. Također, Hu Jintao je zaželio puno uspjeha svim hrvatskim sportašima na Olimpijskim igrama. Na dan otvaranja Olimpijskih igara, kineski predsjednik je primio samo petnaestak šefova država i vlada u odvojenim posjetima.

Jintao je danas priredio i svečani ručak za visoke goste koji će nazočiti svečanom otvaranju Olimpijskih igara.
Predsjednik Mesić je za stolom sjedio s kineskim premijerom Wen Jibaom, australskim premijerom Kevinom Ruddom, latvijskim predsjednikom Valdisom Zatlersom, predsjednikom Vijetnama Nguyenom Minh Trietom, predsjednikom Afganistana Hamidom Karzaiem, predsjednikom predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem te španjolskim princom Felipeom sa suprugom Letizijom.

Mesić će u subotu posjetiti hrvatske sportaše u Olimpijskom selu.

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika