08.08.2008. / 16:05

Autor: Katarina Zorić

Slučaj Rađenović

Bandić i Ljubičić bez komentara o anonimnom pismu

Na internetskim stranicama Uprava Holdinga objavila je kronologiju slučaja i anonimnu prijavu u kojoj se bivši direktor Igor Rađenović proziva zbog mobinga i kriminala. "Umivenog monstruma", kako ga nazivaju u pismu, optužuju da se prema zaposlenicima odnosio brutalno i nehumano, a navode i da je seksualno uznemiravao djelatnice Zagrebačkih cesta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić nisu danas htjeli komentirati anonimno pismo od siječnja ove godine koje je postavljeno na stranicama Zagrebačkog holdinga, a vezano uz slučaj Rađenović.

Naime, na internetskim stranicama Uprava Holdinga objavila je kronologiju slučaja i anonimnu prijavu u kojoj se bivši direktor Igor Rađenović proziva zbog mobinga i kriminala. "Umivenog monstruma", kako ga nazivaju u pismu, optužuju da se prema zaposlenicima odnosio brutalno i nehumano, a navode i da je seksualno uznemiravao djelatnice Zagrebačkih cesta.

Neke današnje dnevne novine navode da je riječ o anonimnoj dojavi, upućenoj nakon što je Rađenović počeo s raščišćavanjem kriminala u Zagrebačkim cestama, koju su navodno poslali oni koji su bili ugroženi angažmanom Rađenovića.

Na upit novinara, nije li neukusno to što je na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga postavljeno pismo kojim se proziva nedavno pretučenog Rađenovića, Bandić je rekao kako nije dovoljno informiran da bi to mogao komentirati te da nije upoznat kada je pismo stiglo u Holding i je li Uprava o tom raspravljala. Pozvao je nadležna državna tijela da obave svoj posao.

Ističući kako ne vjeruje u optužbe koje se iznose na Rađenovićev račun, Ljubičić je rekao da je, kad je pismo izašlo (u siječnju), najvjerojatnije bio upoznat s njegovim sadržajem.

Iako je novinare zanimalo hoće li sporno pismo biti uklonjeno s internetskih stranica, odgovor nisu dobili. Međutim, vrlo brzo nakon njihovih izjava internetska stranica Holdinga nije se mogla otvoriti.

Rađenović je na čelo Zagrebačkih cesta došao prošle godine u rujnu. Ubrzo je prijavio sumnje u nezakonito poslovanje, nakon čega su krajem travnja u tu gradsku tvrtku "ušli" USKOK-ovi i policijski istražitelji.

Neki mediji objavili su da je upravo to motiv napada na njega, odnosno da je riječ o poruci organiziranog kriminala.

Vezane vijesti

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako je URIHO oblačio Holding

Kako smo i najavili, Nacional počinje objavljivati dokumente o nezakonitostima u URIHO-u nakon što smo optuženi da radimo na štetu invalida. Sve… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika