09.08.2008. / 11:54

Autor: Petra Horvat

Hrvatska olimpijska bronca

Snježana Pejčić osvojila 13 hrvatsku medalju

Snježani za brončano pojedinačno odličje pripada 91.000 kuna. Zlatna je vrijedna 208.000, a srebrna 130.000. Riječ je pojedinačnim o sportovima

Snježana Pejčić je s puškom u ruci osvojila bronačanu medalju u zračnoj pušci 10 m, čime je Hrvatskoj donijela trinaestu medalju. Snježana Pejčić, 26-godišnja Riječanka sa dioptrijom -1, u Pekingu je osvojila prvu žensku olimpijsku medalju, odnosno šestu hrvatsku olimpijsku broncu.

Na prvim Olimpijskim igrama na kojima je Hrvatska nastupila kao neovisna država 1992. godine osvojili smo tri medalje- srebro košarkaša, te bronce Gorana Ivaniševića u pojedinačnoj konkurenciji, te Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića u paru.

Četiri godine kasnije u Ateni rukometaši su osvojili zlatnu medalju, a veslači Nikša i Siniša Skelini su osvojili srebro, baš kao i plivač Duje Draganja. BVronce su tada osvojili tenisači Mario Ančić i Ivan Ljubičić u paru, te Nikolaj Pešalov u dizanju utega.

Riječanki su na medalji čestitali predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

HRVATSKE OLIMPIJSKE MEDALJE:Barcelona 1992 - srebro, dvije bronce

Atlanta 1996 - zlato, srebro

Sydney 2000 - zlato, bronca

Atena 2004 - zlato, dva srebra, dvije bronce

Peking 2008 - bronca

Vezane vijesti

Preminuo šesterostruki osvajač olimpijske medalje Mika Myllylä

Preminuo šesterostruki osvajač olimpijske medalje Mika Myllylä

Velikan finskog i svjetskog skijaškog trčanja Mika Myllylä preminuo je iznenada u 42. godini života u svom stanu u sjevernozapadnom finskom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika