10.08.2008. / 11:36

Autor: Petra Horvat

Tbilisi

Rusi bombardiraju gruzijsku zračnu luku

U bombardiranju je ranjen zapovjednik ruskih snaga. Izvještaji o borbama u Južnoj Osetiji i dalje su oprečni, a broj ranjenih i umrlih sve je veći

Glavni grad Gruzije rano jutros su potresle jake eksplozije, a gruzijski su dužnosnici objavili da ruske snage bombardiraju međunarodnu zračnu luku u Tbilisiju. Šef odjela za informiranje gruzijskog ministarstva unutarnjih poslova Šota Utijašvili rekao je da su ruski zrakoplovi ispustili tri bombe na zračnu luku u blizini Tbilisija.

Utijašvili je kazao i da su Rusi u Gruziji razmjestili 6 000 vojnika te daljnjih 4 000 koji se nalaze na ratnim brodovima."Svi oni čekaju zoru da nastave s akcijama. Gruziji prijeti humanitarna katastrofa", istaknuo je.

Zapovjednik ruskih snaga koje su poslane u pomoć separatistima u Južnoj Osetiji ranjen je jučer u izmjeni vatre s gruzijskim snagama. General Anatolij Kruljov ranjen je u blizini Chinvalija, a televizija nije objavila jesu li ozljede ozbiljne. Također, u Južnoj Osetiji, u borbama ruskih i gruzijskih snaga ranjena su i dva novinara.

Izvještaji o borbama u Južnoj Osetiji i dalje su oprečni. Gruzija je u noći s četvrtka na petak pokrenula vojnu ofenzivu u Južnoj Osetiji, a separatistima su u pomoć pristigli Rusi. Prema osetskim izvorima, samo je u Chinvaliju u posljednja dva dana ubijeno 1 600 osoba.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika