10.08.2008. / 12:13

Autor: Petra Horvat

Peking 2008

Hrvatski vaterpolisti pobjedili Talijane

U utorak će hrvatski vaterpolisti igrati protiv Srbije, a pobjeda bi nam mogla osigurati ulaz u polufinale

Hrvatska reprezentacija vaterpolista u Pekingu je pobjedila talijanske vaterpoliste u 1. kolu B skupine protiv Italije 11-7. U prvoj četvrtini finala Talijani su vodili, no u posljednjoj četvrtini hrvati su bili čak šest golova uprednosti. Do kraja utakmice Talijani su uspjeli malo ublažiti poraz.

Miho Bošković za Hrvatsku je postigao 3 pogotka, Bušlje i Marković su zabili po dva gola, a Vrdoljak, Kunac, Smodlaka i Hinić po jedan. Hrvatski vratar Frano Vićan obranio je 10 napada Talijana. S talijanske strane, najbolji je strijelac bio Maurizio Felugo koji je postigao tri pogotka.

Hrvatsku u utorak očekuje susret u 2. kolu protiv Srbije, koji bi mogao biti izravni dvoboj za prvo mjesto u skupini, odnosno dvoboj za ulaz u polufinale. Drugoplasirani i trećeplasirani sastavi iz obje skupine razigravati će se u četvrtfinalu.

Srbija je u 1. kolu nadjačala Njemačku sa 11-7. U toj će skupini u 1. kolu još igrati Kina i SAD. Odigrane su sve tri utakmice 1. kola u A skupini, a najzanimljivija je bila utakmica između Mađarske i aktualnog europskog prvaka Crne Gore koja je završila neriješeno. Austrija je pobjedila Grčku s 12-8, a Španjolska je deklasirala Kanadu 16-6.

Vezane vijesti

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatski vaterpolisti osvojili Svjetsku ligu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi puta je osvojila Svjetsku ligu svladavši u finalnom dvoboju u Almatyu Španjolsku boljim izvođenjem… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika