12.11.2003. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

IRAK

POGINULO NAJMANJE 12 TALIJANA I 8 IRAČANA


Najmanje 12 Talijana je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu na zapovjedništvo talijanske policije u južnoiračkom gradu Nasirija. Devetorica ubijenih bili su pripadnici talijanske vojne policije Karabinjera, dok su ostala trojica bila talijanski vojnici. Prema bolničkim izvorima, u napadu je poginulo i osam Iračana, a 12 ih je ranjeno. Talijanski premijer Silvio Berlusconi izdao je priopćenje u kojem stoji kako taj događaj neće zastrašiti Italiju da i dalje pomaže obnovi i uspostavi sigurnosti i slobode u Iraku.
Najmanje četiri rakete pogodile su u utorak navečer “zelenu zonu” u kojoj se nalazi zapovjedništvo savezničkih snaga u Bagdadu, doznaje se od izvora američke vojske. U napadu nema ozlijeđenih, ali je oštećeno nekoliko vozila. “Zelena zona” je strogo čuvani kompleks zgrada na obali Tigrisa u kojem je i bivša predsjednička palača Sadama Huseina.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika