10.08.2008. / 14:18

Autor: Petra Horvat

Splitska zračna luka

Sudarili se ruski i talijanski zrakoplov

Nema stradalih, talijanski će zrakoplov nakon povratka poletjeti za Palermo, a ruski čeka odobrenje za povratak u Moskvu

Jutros je u splitskoj zračnoj luci ruski putnički zrakoplov "tupoljev" prilikom ulaska na platformu krilom udario u rep talijanskog putničkog zrakoplova "airbus" i otkinuo mu dio repnog stabilizatora. Ministarstvo prometa je priopćilo kako su putnici i posada u oba zrakoplova prošli bez ozljeda.

Ruski zrakoplov Tupoljev TU 204, prijevoznika "Mineralne vode" sa 180 putnika i 10 članova posade udario je krilom u repni horizontalni stabilizator zrakoplova airbus 320 talijanskog prijevoznika "Wind jet". Uslijed udarca ruski je zrakoplov talijanskom otkinuo dio repnog stabilizatora. Talijanski će zrakoplov ostati u Splitu do zamjene repnog stabilizatora, dok će ruski zrakoplov poletjeti za moskovsku zračnu luku Vnukovo, čim to odobre ruske zrakoplovne vlasti uz suglasnost hrvatskih.

Tupoljev je u Split sletio u 8,48 sati iz Vnukova, jedne od moskovskih zračnih luka, dok je airbus trebao poletjeti za Palermo u 9,10 sati. U airbusu je u trenu sudara bilo 93 putnika i 6 članova posade. Okolnosti nesreće istražiti će hrvatski istražitelj za zrakoplovne nesreće.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika