10.08.2008. / 16:32

Autor: Petra Horvat

Peking 2008

Dominik Straga srušio hrvatski rekord na 200 slobodno

Straga je plivao 38 stotinki brže od starog hrvatskog rekorda. Novi olimpijski rekord isplivala je australka Leisel Jones, a Sanja Jovanović nije ušla u polufinale

U kvalifikacijama discipline 200 m slobodno za plivače Dominik Straga je srušio devet godina stari hrvatski rekord Antonyja Matkovicha. Straga je plivao 1:49,63, što je 38 stotinki bolje od prijašnjeg hrvatskog rekorda. No, to mu je bilo dovoljno tek za 37. mjesto, pa ni on nije ušao u polufinale. Najbrži je u kvalifikacijama bio Švicarac Dominik Meichtry sa 1:45,80, dok je svjetski rekorder Michael Phelps štedio snagu te je ostvario četvrto vrijeme (1:46,48).

U kvalifikacijama 100 m prsno za žene srušen je olimpijski rekord, te je dva puta popravljan europski rekord. Novi olimpijski rekord isplivala je Australka Leisel Jones (1:05,64), koja je i svjetska rekorderka. Vukovarka Mirna Jukić, koja nastupa za Austriju, prvo je za četiri stotinke popravila europski rekord Njemice Sarah Poewe. Jukić je plivala 1:07,06, a potom je Ruskinja Julija Jefimova plivala 1:06,08, te je za skoro sekundu popravila rezultat Mirne Jukić.

Hrvatska predstavnica Smiljana Marinović bila je 33. sa vremenom 1:10,94, i nije ušla u polufinale.

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u polufinale na 100 m leđno. Ona je u nedjelju na kvalifikacijama bila tek 22. s vremenom 1:01,30, što je 66 stotinki slabije od njenog hrvatskog rekorda. Da bi ušla u polufinale morala je plivati na razini nacionalnog rekorda.

Najbrža je u kvalifikacijama bila odlična Kirsty Coventry iz Zombabvea sa vremenom 59,00 sekundi, što je novi olimpijski rekord i samo je tri stotinke sporije od svjetskog rekorda Amerikanke Natalie Coughlin.


Vezane vijesti

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika