10.08.2008. / 16:47

Autor: Petra Horvat

Peking 2008

Svjetski rekord Amerikanaca na 4X100 m slobodno

Američka muška štafeta novi svjetski rekord postavila je već na kvalifikacijama u Pekingu. Francuzi su postavili novi europski rekord

Američka muška štafeta na 4X100 metara slobodno postavila je novi svjetski rekord već u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama u Pekingu. Štafeta u sastavu Nathan Adrian, Cullen Jones, Ben Wildman-Tobriner i Matt Grevers ostvarila je vrijeme od 3:12,23 minute što je za 23 stotinke brže od staroga rekorda kojega je također držala američka štafeta.

Brže od staroga svjetskog rekorda u kvalifikacijama su plivale i francuska i australska štafeta. Francuzi su bez svjetskog rekordera Alaina Bernarda, u sastavu Amaury Leveaux, Gregory Mallet, Boris Steimetz i Frederick Bousquet postavili novi europski rekord s vremenom 3:12,36, dok su Australci, za koje također nije plivao njihov najbolji predstavnik Eamon Sullivan, u sastavu Andrew Lauterstein, Leith Brodie, Patrick Murphy i Matt Targett postavili novi rekord Oceanije s vremenom 3:12,41.

Četvrti Talijani plivali su samo 19 stotinki slabije od starog svjetskog rekorda, a peti Šveđani tek osam stotinki slabije od Talijana. Finale štafeta na 4X100 m slobodno je u ponedjeljak rano ujutro po hrvatskom vremenu.

Vezane vijesti

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Maksimalno dvije muhe u javnim zahodima

Pekinška gradska uprava postavila je nove standarde kada je riječ o održavanju čistoće u javnim zahodima, a među njima je i odredba prema kojoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika