11.08.2008. / 16:17

Autor: Hrvoje Šimičević

Otvoreno pismo

Laptalo izjave MVPEI-ja doživljava kao prijetnju

O slučaju Kriste Laptala oglasili su se i iz Trireme Vessel Management (TVM), u čijoj je floti i brod Coral Sea, ističući kako će i dalje pomagati kapetanu Kristu Laptalu i njegovoj obitelji sve dok ne bude oslobođen svih optužbi

Kapetan Kristo Laptalo, koji odslužuje 14-godišnju kaznu zatvora u Grčkoj zbog navodnog krijumčarenja droge, oglasio se putem pisma hrvatskoj javnosti. Pismo je hrvatskim medijima dostavila Laptalova kćer Kristina, a u njemu Laptalo izražava ogorčenje insinuacijama o njegovoj krivnju u dijelu hrvatske javnosti, piše Hina.

Kristo Laptalo u pismo se osvrnuo na pisanje Jutarnjeg lista i teksta Ivana Zvornimira Čička, dan poslije presude suda u Patrasu, u kojem je objavljeno da se u Hrvatskoj kapetana Laptala godinama pratilo zbog krijumčarenja, ističući kako samom autoru zbog učinjenopg 'ne želi zlo'. Podsjetimo, Hrvatska Vlada je 25. srpnja objavila da ravnateljstvo policije i svi njegovi sastavni dijelovi, uključivo i hrvatski dio Interpola, nisu imali bilo kakvih operativnih postupanja, po bilo kojoj osnovi, prema kapetanu Kristi Laptalu.

Laptalo se u osobnim izjavama, kao i posredstvom svoje kćeri, u nekoliko navrata osvrtao na ulogu Ministarstva vanjskih poslova, koji prema njegovim riječima, nisu pružili primjerenu pomoć u ovom slučaju. U jučerašnjem pismu, Laptalo se osvrnuo i na izjave glasnogovornika MVPEI-a Maria Draguna, koji je kapetanovu retoriku o njihovoj ulozi nazvao nekorektnom. Kazao je kako Dragunove izjave doživljava "na neki osobit, nedefiniran, ali opasan način, kao prijetnju, a ne dobronamjernu želju moga dobra".

O slučaju Kriste Laptala oglasili su se i iz Trireme Vessel Management (TVM), u čijoj je floti i brod Coral Sea, ističući kako će i dalje pomagati kapetanu Kristu Laptalu i njegovoj obitelji sve dok ne bude oslobođen svih optužbi. Brodovi TVM-a zbog slučaja Laptalo i dalje bojkotira grčke luke, iako je ekvadorska tvrtka drugi najveći dobavljač banana za Grčku, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Kazna od 17 tisuća kuna: Čičak osuđen zbog klevetanja kapetana Laptala

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak nepravomoćno je osuđen za klevetu zbog članka napisanog o kapetanu Kristi Laptalu, koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika